Mariana Câju a adresat scrisoarea deschisă colegilor ei liberali și aduce acuzații grave unora dintre membri, spunând că pentru ajunge în partid „nu trebuie să fii competent, nu trebuia să îndeplinești criteriile de integritate, trebuia doar să aparții acestei grupări cu apucături mafiote de proastă calitate sau chiar staliniste, deviza lor fiind «cine nu este cu noi este împotriva noastră»”.
Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov a intrat în partid în urmă cu 27 de ani, pe când era elevă la liceu, în clasa a XI-a, iar în urmă cu șapte ani a ajuns consilier județean, apoi, în aprilie 2016 a fost numită președinte interimar al CJ Brașov, funcție pe care a ocupat-o doar două luni.
„Am fost eliminată din administrația locală brașoveană de conducerea vechiului PNL pentru că o gașcă de tip mafiot conduce astăzi partidul. În Partidul Național Liberal nu mai este o virtute să fii onest, cinstit, să lupți împotriva corupției, să fii competent. Virtute în PNL, astăzi, este să aparții acestei «cosca» de tip Cosa Nostra și să practici «omerta». Spun asta pentru că i-am urmărit zilele acestea cum așteptau plini de încredere aprobarea OUG 13, pentru că, dragii mei, dacă o parte din colegii noștri se erijează în protestatari, ei nu au nicio legătura cu cei care manifestă împotriva corupției”, a spus Câju, în scrisoarea deschisă.
Ea mai spune că a fost chiar amenințată și șantajată de colegii ei de partid.
„Au încercat să mă amenințe, să mă șantajeze (RIDICOL!) și, în ultima vreme, să mă asigure că va fi totul bine într-un viitor nu se știe cât de apropiat sau îndepărtat, deși la întalnirile lor bahice nocturne, dorințele și le exprimau mult mai liber. «Să dispară» – aceasta este dorința lor pe care eu astăzi le-o îndeplinesc. Am ales să plec, dar nu voi accepta să fac compromisuri cu acești indivizi”, a mai spus Câju.
Câju a enumerat și trei persoane din PNL Brașov care au dorit exluderea ei din toate funcțiile, fără a le da numele, ci doar funcțiile: vechiul președinte (Aristotel Căncescu – n.r.), actualul președinte (Adrian Veștea – n.r.) și secretarul general adjunct (Claudiu Cornea – n.r.)
„Din păcate pentru brașoveni, nu se va întâmplă nimic în următorii patru ani la Consiliul Județean Brașov și nu din vina PSD-ului, cum i-a învățat înaintașul lor să se victimizeze, ci pentru că nu le pasă de brașoveni și pentru că preferă să nu realizeze un obiectiv decât să se asocieze pentru a găsi finanțare, cum este cazul aeroportului”, a mai spus Mariana Câju.
Șirul demisiilor din PNL Brașov a fost deschis de prim-vicepreședintele PNL Brașov, Dragoș David, care a demisionat din funcție în 9 februarie, îndemnându-i și pe colegii lui din partid și de la alte filiale din țară să îi urmeze exemplul, pentru a forța alegeri interne în partid. Pe 17 februarie, alți patru membri ai Biroului Excutiv Județean al PNL Brașov au demisionat din structurile de conducere.
FOTO: bzb.ro